dilluns, 14 de desembre del 2009

TRAMATEATRE GUANYA EL PREMI D’ARTS ESCÈNIQUES


"El passat divendres 11 de desembre es va celebrar a Esparreguera al pavelló esportiu del Castell l’entrega dels premis de reconeixement cultural concedits pel Centre d’estudis comarcals del Baix Llobregat. En la seva desena edició, els premis es concedeixen cada dos anys i les entregues es fan itinerants per diversos municipis de la comarca. Enguany li ha tocat a la nostra vila i, com no podia ser d’una altra manera, hi van haver diverses entitats culturals d’Esparreguera nominades. Els premis estaven dividits en onze categories: Arts escèniques i cinema, Arts visuals, Comunicació, Cultura Popular, Iniciativa comarcal, Literatura, Música, Preservació del Patrimoni, Pedagogia, Recerca i Reconeixement Cívic.
La companyia Tramateatre d’Esparreguera va ser nominada pel premi Rosa Moragas i Duran d’Arts escèniques i Cinema; l’AFE (Associació Fotogràfica d’Esparreguera) va ser nominada pel premi Antoni Serra i Fiter d’Arts Visuals; la revista Fes-te-la Teva de l’IES El Cairat pel premi de Comunicació; la colla de Diables i els Amics del Campanar per Cultura Popular; el CER-Pedra seca i el CER-visió d’Esparreguera per Preservació del Patrimoni; Emili Condom i Ràdio Es cairats per Pedagogia; i el Fórum XXI pel Joan N. García-Nieto de Reconeixement Cívic.

Finalment, però, el jurat va deixar com a finalistes Tramateatre, la revista Fes-te-La Teva i els Amics del Campanar d’Esparreguera. Tramateatre es va endur el premi Rosa Moragas i Duran d’arts escèniques i cinema, en reconeixement a la tasca cultural teatral des de la seva fundació l’any 1991. Posant en escena una mitjana de 5 projectes l’any va inaugurar el Teatret l’any 2000, on han estat fent teatre fins avui dia. L’any 2003 posen en marxa l’ambiciós projecte del Festival LOLA de teatre, agafant el testimoni d’amor pel teatre que els llegà la desapareguda Lola Lizaran. Enguany el Festival ha obert el seu àmbit d’influència a Molins de Rei, Olesa de Montserrat i Martorell, a més d’Esparreguera. Carles Reynés, president de Tramateatre, recollí el premi recalcant que “se sorprenen que els hagin concedit el premi, ja que Tramateatre es conforma amb el suport i el reconeixement dels espectadors, dels aplaudiments que els concedeixen després de cada funció.” Reynés va explicar que la companyia està actualment assajant Fum Fum Fum, una proposta dirigida per Antonio Calvo, que estrenaran el dia 26 de desembre al Teatret. Finalment dedicà el premi als actors i amics Ramon Carbó i Joan Taulé."

Font: 777 comunica d'Esparreguera
Fotografia: Jordi Oset (Rock Press)