dijous, 29 de desembre del 2011

CRÍTICA de MARAGALL'11



Fotografia d'assaig de MARAGALL'11, amb els quatre actors i actrius a primer terme.

Tot seguit publiquem una crítica de l'espectacle MARAGALL'11 que ens ha fet arribar un espectador.
Nota: Properes i darreres funcions de l'espectacle: 13, 14 i 15 de GENER 2012

_____________________________________________________________

Pol Junyent i Molins
Igualada

Maragall’11 encarna l’esperit dels textos que ens va deixar el seu autor Joan Maragall i Gorina, escrits poètics i prosa seriosa, alhora picant, sense arribar a ésser humorística, paraules calculades i escrites sense embuts que a dia d’avui costaria d’escoltar o llegir d’un personatge públic.
Avi i nét es barregen en un inici complicat, degut a la dificultat de quallar essències de diferents èpoques però a mesura que l’obra avança i la llum passa del blanc a colors més càlids, la fluïdesa del text sorprèn i el bon saber fer dels actors emmiralla l’espectador fins al punt que les pauses, ja previstes a l’obra, són d’agrair pel fet que l’adaptació (feta per Gerard Bidegain) de les obres i escrits de Joan Maragall condensen molta informació.
Crítica, comparativa, seriosa i deixant un bon lloc a l’humor, Maragall’11 és una obra que no deixa indiferent al seu espectadors, que desperta el sentiment catalanista del qui la veu i que’l fa reflexionar i adonar-se que no sempre està fent el millor per la seva terra. El pas al passat és imperceptible, l’espectador tant sols se n’adona lleugerament fins al punt que, passat i present, difereixen pel català que utilitzava Maragall.
En definitiva un molt bon homenatge a tant insigne personatge en aquest aniversari de la seva mort que ja toca a la seva fi.