diumenge, 23 de febrer del 2014

GuimeràSOUND al Teatret

21.22.28.30 de març
Divendres i dissabte a les 21h
Diumenge a les 19h 

Després de les funcions del passat mes de setembre al Patronat Parroquial l'espectacle GuimeràSOUND aterra al Teatret en quatre noves funcions. Els seus autors, Gerard Bidegain i Juan Jurado, ens en diuen el següent:

"GUIMERÀ SOUND és un espectacle poètic nascut de la idea de combinar el so, en totes les seves modalitats, per tal de donar una nova dimensió als versos d’alguns dels poemes més dramàtics d’Àngel Guimerà. Aquest espectacle sonor i poètic pretén fer arribar els temps pretèrits narrats per Guimerà mitjançant la tecnologia del segle XXI.

Hem volgut treballar aquesta selecció de poesia d’Àngel Guimerà des de la sonoritat més absoluta, mirant de trobar el coixí sonor adient per cada text, com si es tractés d’una banda sonora cinematogràfica. GuimeràSound és un projecte experimental, que ens hem plantejat des d’una constant evolució de concepte on el públic hi juga un paper vital per posar imatges a unes paraules que Guimerà amb gran destresa ens va deixar escrites. L’espectacle no contempla cap mitja part, es tracta d’un continu sonor més proper al que podríem titllar de simfonia poètica que no pas de recital clàssic."





GuimeràSOUND

Autor dels textos: ÀNGEL GUIMERÀ (1845-1924)
Idea original i espai: GERARD BIDEGAIN i JUAN JURADO
Música original: JUAN JURADO
Selecció de poemes i rapsode: GERARD BIDEGAIN
Sonorització: XAVIER GALVIS
Tècnic de llums: DAVID ORIOL REBOLLO
Cartell: BERTA PIQUÉ i CARME PALTOR
Fotografia: ANDREA JERÓNIMO

Agraïments: FUNDACIÓ LOLA LIZARAN, TD’G PRODUCCIONS, PARRÒQUIA DE SANTA EULÀLIA, NICXPRODUCCIONS, FORN DE PA BORRÀS, LA PASSIÓ D’ESPARREGUERA, EL TEATRET.

Durada de l’espectacle: 1 hora (sense pausa)

“GuimeràSound” va ser estrenat el 7 de setembre de 2013 al Teatre del Patronat Parroquial d’Esparreguera en benefici de la Fundació Lola Lizaran.

dijous, 6 de febrer del 2014

"DEL QUE MENGEN LES BÈSTIES" al Teatret. Tres úniques funcions!


Els propers 7, 8 i 9 de febrer el Teatret acull l'espectacle "Del que mengen les bèsties", de la jove companyia Teatre Sense Sostre. Us recomanem aquesta proposta, amb un discurs molt interessant. Després de prorrogar amb èxit a la Sala Porta4 de Barcelona, els components de la companyia comencen una gira per diversos municipis, començant per Esparreguera. El públic de la nostra vila tindrà el privilegi de ser el primer de veure la seva creació fora de l'àmbit barceloní.
Us hi esperem!



DEL QUE MENGEN LES BÈSTIES

7.8.9 Febrer 2014
Divendres i dissabte 21h
Diumenge 19h

Reserva d'entrades: tramateatre@gmail.com
Telèfon: 618 313 899


DEL QUE MENGEN LES BÈSTIES

Autoria i Direcció: Oriol Morales i Aleix Plana
Intèrprets: Karolina Lee Glueck i Marta Fíguls
Espai: Anna Ramos de Gispert, Giorgio Muñoz 
Producció: Teatre Sense Sostre

"Me n'aniré a viure al camp. T'ho juro. Demà mateix envio el meu jefe a la merda, deixo el pis i me’n vaig. Muntaré un hort, tio. Jo me'n vaig. Amb els meus enciams i quatre gallines. No necessito res més. Bé, no vull dir exactament demà, perquè és dijous i puc fer hores extres i m’hauré d’esperar a cobrar la fiança del pis i la paga doble del mes que ve. Però d'aquí a uns mesos me n’aniré. Ho deixaré tot, tio. En serio. A la que pugui foto el camp i ho envio tot a la merda. Potser d'aquí a un any, però ho faré. Clar que sí. Segur."

Sinopsi:
En plena crisi econòmica social i moral, dues germanes viatgen a la casa de camp on la seva mare agonitza. Se’ls planteja l’oportunitat de trencar amb la seva vida i amb la seva rutina i començar de nou. Només s’hi hauran d’atrevir.

Aquest text pretén despullar la relació disfuncional que manté la nostra generació amb la societat i les frustracions pròpies de vides viscudes per inèrcia. Aquest és el primer projecte d’aquesta jove companyia que no pretén deixar indiferent als seus espectadors. Es tracta d’un espectacle de petit format realista en clau de comèdia amarga.