dijous, 31 de maig de 2007

EL ALEMAN DE DIEGO ANIDO“... estaba pletórico, bello y sumiso como una geisha, en el graderío superior del frigorífico, en agradable compañía de otros seres: salami, queso brie, salchichas bradburst, un par de filetes de beluga, siete huevos en una huevera de doce y una botella de mosto tinto. Ah!, qué bella es la vida a cuatro grados! Cada segundo se toma su tiempo...”

EL ALEMAN, de Diego Anido parteix de la data de caducitat d’un iogurt per mostrar-nos una realitat deformada on aquesta dada aparentment intranscendent es converteix en l’entrebanc desencadenant de l’acció. Diego Anido és creador resident de la plataforma AREAtangent on va gestar “El Alemán” i on està preparant la seva pròxima peça “Como se Puede Amar a una Cucaracha”. Juntament amb el seu anterior muntatge “Paperboy” Diego Anido culmina així un treball de creació de personatges basats en la difusa frontera del seny.
Diego Anido (A Coruña, 1976) comença els seus estudis de “Formació per a l’actor” a l’escola Espacio Aberto de Santiago de Compostela. A més, alterna les classes amb cursos de dansa contemporània, clown, bufó, mim, happening, butoh...
Actua a diverses sales de Galícia com a còmic i també com a músic de la ja desapareguda banda “Taxi Driver” i del col·lectiu musical “La familia feliz”. També realitza diferents treballs en el terreny àudiovisual i en el de la performance. Membre de la companyia “Nut teatro”, i assidu de la “Sala Nasa” de Santiago. El 2004 estrena la seva primera peça en solitari “Paperboy” a Galícia. Aquest mateix any es trasllada a Barcelona per ampliar la seva formació. Aquí contacta amb la plataforma artística Areatangent accedint així a múltiples festivals escènics. Actualment viu a Barcelona i és companyia resident d’Areatangent, on crea els seus espectacles.