dissabte, 16 de febrer del 2013

SENYOR GRIPAU SENYORA MORT


Espectacle poètic (60’) a partir de textos de Josep Sebastià Pons. Dramatúrgia i direcció Albert Mestres. A partir d’una selecció de poemes de Josep Sebastià Pons (1886-1962), construïm un espectacle auster centrat en la naturalesa. En una primera part, els poemes remeten al final de l’hivern i la primavera. Una segona part, que fa parlar els animals i la naturalesa, evoca l’estiu. I una breu part final, tardoral, clou amb la “Faula de la mort”. L’espectacle ha de ser per força senzillíssim si volem deixar al vers i la paraula tota la seva força, el seu protagonisme com a personatge principal. Els actors diran els poemes, alguns llegits i alguns de memòria, amb petits i subtils jocs interpretatius, mentre el músic improvisarà d’acord amb unes pautes pactades. Alguns faristols i algunes cadires constituiran l’espai escènic, on el protagonisme ha de ser per a la llum. Interpretes Aina Huguet, Núria Pàmies i Marc Egea, actors i músics que interpreten els poemes i la música.

TEATRET (francesc macià, 66)
22.23.24. febrer 2013
[21:00 h] divendres i dissabte
[19.00 h] diumenge
Preu: 10€ (5€ estudiants menors de 25 anys)

Senyor Gripau senyora Mort es va estrenar el passat Festival Lola 2013, en una funció al Muxart de Martorell i, per tal que el públic d'Esparreguera pugui gaudir d'aquesta petita joia, ara se'n faran tres representacions al Teatret, un espai que estem segurs que li anirà molt bé. 
Josep Sebastià Pons (Illa del Rosselló, Ripollès, 1886-1962) és un dels escriptors rossellonesos més destacables de la literatura catalana i un dels pocs escriptors de la Catalunya del Nord que van ser conscients de la necessitat d’elevar el català a llengua de cultura. Per ell, la poesia era un laboratori experimental i amb els versos recreava el paisatge del Rosselló i les formes atàviques de la vida. 
Albert Mestres, director de l'espectacle, també és poeta, dramaturg i director teatral, en edicions passades dins el Festival LOLA ha estrenat L’ombra de la fondalada de Synge, amb Ramon Carbó i Josep Puig entre d’altres, La disputa de l’Ase d'Anselm de Turmeda, amb Aina Calpe i Marc Egea, i darrerament, Nix, tu Simona d'Albert Pijuan, amb Aina Calpe.
Aina Huguet, actriu, cantant i violinista (Furgatori de Josep Pedrals, El petit Eiolt, d'Henrik Ibsen, Peus descalsos sota la lluna d'estiu, de Joan Caballé)
Neus Pàmies, actriu, cantant i pianista (Llibertat, de Santiago Rusiñol, La partida, d'Albert Mestres)
Marc Egea, viola de roda i zafona, compositor de peces musicals per a obres teatrals. La disputa de l’ase, Albert Mestres. Sonets de Shakespeare per a viola de roda, actor i actriuCoromines i els poetes Salvatge cor, d’Albert Roig; Salflorvatge, d’Ester Xargay. Amb Peter Skuce, va composar les músiques per al Museu Diocesà de Lleida. Compositor de obres per a cambra, banda simfònica, cobla, conjunt de metall, cor, etc.