dissabte, 6 d’abril de 2013

El 23 d'abril estrena SI N'ERA SALVADOR ESPRIU


Salvador Espriu va néixer l’any 1913. Ara, cent anys després recordem aquest gran narrador, dramaturg i poeta. I va ser precisament la seva poesia musicada i cantada, entre d’altres perRaimon, la que s’ha fet popular entre nosaltres.
Les cançons de la roda del temps incloses en el seu llibre El caminant i el mur, són la guia de la història que expliquem, la dramatització d’una possible biografia de Salvador Espriu seleccionada del seu corpus poètic i que per això hem titulat: Si n’era Salvador Espriu .
La poesia de Salvador Espriu es pot entendre de manera biogràfica tan quan parla del temps que passa, de la mort i de la solitud, fins quan es compromet per combatre els estralls produïts per la guerra civil al seu país i a ell mateix.
Hem defugit de la clàssica lectura de poemes i hem convertit el món poètic  de Salvador Espriu en una dramatúrgia interpretada per sis actors i actrius al entorn d’alguns dels seus referents mitològics: Ariadna i el seu laberint, Teseu, follets i la musa de la poesia Cal·líope.
Tres actrius: Maria Hernández,  Claudia Río i Marta Romogosa;  una actriu-cantant: Cèlia Millàs i dos actors:  Gerard Bidegain  i Ernest León, donen vida a les dèries d’un escriptor, introvertit i pessimista, però alhora clarivident i savi, i que va se capaç, en època difícil, d’adaptar la seva ploma a les necessitats del seu país.        
Si n’era Salvador Espriu, és una producció del Teatret – Tramateatre, pensada i dirigida per Carles Reynés.